Niet veel later dan de sneeuwklokjes steken de krokussen hun kopjes boven de grond. Ze zijn echter niet zo stevig als het sneeuwklokje dus na een regen- of sneeuwbui laten ze al gauw hun kopje hangen en verleppen ze. Dan hebben bijen er niets meer aan.
Krokussen zijn er in allerlei kleuren. Wil je de bijen helpen, plant dan vooral paarse krokussen. Muizen eten namelijk graag de gele krokussen op en de vogels hebben een voorkeur voor de witte. Paars blijft over voor de bijen.
Wist je trouwens dat er ook herfstkrokussen bestaan? Die bloeien van september tot aan kerstmis. Goed idee om die nu te planten want bijen hebben niet alleen in het vroege voorjaar veel en goed stuifmeel nodig maar ook in het late najaar als de winterbijen geboren worden.
Herfstkrokus is overigens niet hetzelfde als herfststijloos. Deze laatste heeft 6 meeldraden en een krokus heeft er drie. Als Food 4 Bees is de herststijloos dus ook reuze geschikt in het late najaar. Nog een geheimpje: er bestaan ook herfst-sneeuwklokjes, Galanthus reginae olgae.
Maar eerst lekker genieten van de krokussen en sneeuwklokjes die nu bloeien. De lente komt eraan, zoveel is zeker!